BKick is een innoverende combinatie van Airobics en Vechtsporten. Technieken uit het Karate, Ju Jitsu, Boksen en Kickboksen vormen een basis. Bij BKick maak je gebruik van een KickBag. Je maakt verschillende stoot- en traptechnieken op een Kickbag, een soort verplaatsbare staande bokszak. De intensieve bewegingen zorgen voor een uitstekende conditie en vetverbranding. Je kunt al je negatieve energie en stress lekker botvieren op de BKickBag en je zodoende heerlijk ontladen. Het geeft je het gevoel dat je gewoon even stoom kunt afblazen en er alles even eruit kunt trappen en of stoten. Een andere doelstelling is natuurlijk om veel lol en plezier te hebben en dat gaat met BKick zeker lukken!

De bewegingen zijn eenvoudig en een foutloze coördinatie is niet vereist. Vrijwel iedereen kan BKick volgen of je nu getraind of ongetraind bent, je kunt op je eigen niveau en tempo werken. Door de vele verschillende arm- en beentechnieken en de snelle tempowisselingen gaat je coördinatie er wel stappen mee vooruit.

Onze speciaal opgeleide instructeur corrigeert je persoonlijk op techniek en veiligheid, Je wordt gemotiveerd door de opzwepende muziek, maar hoeft niet op het ritme van de muziek te werken als je dat niet wilt. Dit is een van de redenen dat BKick ook mannen aanspreekt. BKick is een groepsactiviteit. Je werkt veel samen en motiveert elkaar, er wordt echter niet met een sparringpartner gewerkt. Geen enkele deelnemer ontvangt dus stoten of trappen!

BKick wordt ook wel 'The ultimate Workout' genoemd, Dat is niet voor niets: je werkt aan je conditie, spierversteviging en je verbrandt ongelofelijk veel vet, zonder dat je het door hebt. BKick is namelijk ook echt kicken, dus pas op voor verslaving!

Tijdens de BKick les draag je comfortabele sport- kleding en een paar goede, soepele schoenen, voor een goede voet-stabiliteit. Breng een handdoek en een 'nippel' fles of bidon water mee. Tijdens de proefles kun je van ons een paar BKick handschoenen lenen, daarna breng je die zelf mee. Er is een jeugdgroep 12 t/m 15 jaar en groepen  vanaf 16 jaar en ouder. Iedereen is welkom om mee te doen met de (proef)les, ervaring met 'n budosport is niet nodig.