Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. Je maakt dus trap en stoottechnieken.

Het is een full cardio workout met contactelementen. Een kickbokstraining is zeer dynamisch en geeft veel voldoening. Kickboksen is een goed middel tegen stress en helpt enorm bij afvallen. Je spart met je tegenstanders en er wordt getraind met pads, stootkussens en bokszakken. Alle spiergroepen worden intensief getraind.

De lessen zijn een aanrader voor zowel mannen als vrouwen. Je leert jezelf verdedigen en tegelijkertijd fit en sterk van geest te worden. Ook ontwikkel je discipline voor zelfbeheersing. Het gaat er bij deze sport uitermate respectvol aan toe.

We bieden training aan voor jeugd vanaf ca. 7 jaar en voor volwassenen. Ook hebben wij kickboksles voor alleen vrouwen.

Tijdens de les draag je comfortabele sport- kleding . Graag meenemen een paar slippers om vanuit het kleedlokaal naar de zaal te lopen, 'n  handdoek en een 'nippel' fles of bidon met water. Tijdens de proefles kun je van ons een paar beschermhandschoenen en scheen-wreefbeschermers lenen, daarna dien je je eigen spullen aan te schaffen, dit kan bij ons op de  vereniging tegen gunstige prijzen. Men draagt geen sieraden.