Onze missie luidt: “Stimuleren, ontwikkelen en aanbieden van Budo gerelateerde sporten die voor iedereen en alle culturen openstaan in een veilige en verantwoorde omgeving, waarbij de vereniging midden in de maatschappij staat en respect, normen, waarden en algemeen welzijn van alle betrokkenen bij de vereniging centraal staan.”

Met stimuleren wordt bedoeld het enthousiast maken en het aanmoedigen tot "groei" voor wat betreft kennis, sociale vaardigheden en prestatie.

Budo is een verzamelnaam voor verschillende Japanse vechtsporten.
Judo, Ju-jitsu, Karate Jitsu, Aikido en Kickboksen zijn de budosporten die bij De Hechte Band actief beoefend kunnen worden. Daarnaast verzorgen wij ook verschillende andere lessen. Laat je vooral niet afschrikken door het woord “vechtsport”. De Budosporten zijn gebonden aan strenge regels en vereisen een grote discipline. Omdat vele basistechnieken bij de diverse budosporten terug te vinden zijn, en elkaar complementeren, is het heel goed mogelijk om meerdere van deze sporten bij DHB te volgen.

Alle DHB budo-leden dragen onderstaand club-embleem op de linker-bovenmouw van hun pak.

 De betekenis van dit logo:

  • Een ronde bal die de rijzende zon voorstelt.
  • Een Japans poortje.
  • Een in een band knielende budoka, inhoudende de groet (groet = rei) die wordt gebracht. Dit komt in iedere budosport voor. In onze situatie is het de zittende groet (zittend buigen = za rei). Het groeten is een uiterlijk vorm van respect tegenover je tegenstander en de leraar. (leraar = sensei)
  • Tevens beloven ze elkaar iets: namelijk dat de leraar zijn best zal doen de leerling te leren budoën en de leerling belooft de leraar zijn best te doen en naar de leraar te luisteren en voorzichtig met elkaar te doen.
  • De band die ook in iedere budosport voorkomt. Tevens geeft de band aan de onderlinge hechtheid die wij graag in onze vereniging zien.
  • Het geheel is geplaatst in een driehoek. (sankaku)